Ullas cirkler…

|

…hverdagsliv og refleksioner…

”Bladdød” og ”blogdød”…

januar 20th, 2013 at 23:22

Med beslutningen om at nedlægge webstedet eftertanke.dk følger Kristeligt Dagblad samme linie som både TV2 og Urban. TV2 lukkede for et års tid siden (?) sin åbne blogside, Urban har dog beholdt sit websted for private bloggere efter de holdt op med at producere gratisavisen Urban. Men vedligeholdelsen af webstedet er blevet dårligere og dermed også interessen.

Disse uformelle websteder for private bloggere virker til at være meget ressourcekrævende at vedligeholde, for at de ikke skal drukne i spam.

De repræsenterende en særlig blogkultur – disse websteder i tilknytning til de større etablerede medier. Men blogkulturen lever jo videre i de mere uformelle rum – udenom den gamle etablerede medieverden i form af aviser og TV. Det trykte medie har hårde kår – og har haft svært ved at omstille sig til at overtage den del af det nye mediebillede, der består af det uformelle blogunivers af private bloggere…

Der har de spillet fallit…

Og de private bloggere?

Ja med tiden lærer de at gøre brug af den mere uformelle og “fritsvævende” blogkultur i tilknytning til de store blogudbydere som Blogger og WordPress. Lærer at bruge de muligheder og de netværk…

Det, der kan “gå lidt tabt” – er den sammensætning af forskellighed, der kunne ligge i blandt andet eftertanke.dk. Hos de større blogudbydere “søger krage nok i højere grad mage”?

Men det civile samfund består jo af andet og mere end medier og blogs. Mennesker mødes alle steder og i alle forskellige former for sammenhænge – uanset om der bliver fortalt åbent om det på åbne kommunikationskanaler eller ej…

» Evaluering: Åbne blog-webportaler – eftertanke.dk…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>