Ullas cirkler…

|

…hverdagsliv og refleksioner…

Hvor ville det være skønt at være rig…

oktober 31st, 2012 at 23:42

Hvor ville det være skønt at vinde den store gevinst. Den helt store.

Sikke jeg skulle?

Ja hvad ville jeg?

Jeg ville dele lidt ud af dem. Sådan rimeligt. Men beholde det meste selv.

Og så skulle de anbringes i noget sikkert – sådan for fremtiden. Statsobligationer, vil jeg tro, er det mest sikre.

Oprette nogle flere opsparingskontis i forskellige banker med en størrelse, der er dækket af bankgarantien. Så det hele ikke smutter, hvis en af dem krakker.

Og så skulle jeg have en større lejlighed. Det skal være en lejlighed. Jeg gider ikke have, og snerydningspligt på fortove om vinteren.

Det skulle være en størrelse på mindst 2½ eller 3 værelser. Badeværelse med bad. Der skulle være plads til både vaskemaskine, tumbler, opvaskemaskine, køl og frys.

Gerne en spisekrog i køkkenet. Et pænt soveværelse med masser af skabsplads. Et arbejdsværelse – med PC. En god stue. Måske en dobbeltstue, med dobbeltdør mellem. Masser af sofaplads og skabe på væggene. Plads til TV, syning, læsning, gæster – og afslapning.

Lækre farver på væggene. Gul, sort, kirsebærrød – og måske lidt turkis. Hvide vægge med farvede trekanter og firekanter – der bryder rummet. En sort endevæg i soveværelset, hvor det sorte forsatte på de tilstødende vægge i en trekant mod gulvet i den fjerneste ende. Gul persienne og turkis rullegardin. Et kirsebærrødt firkantet felt i den modsatte ende.

Kingfisher overskabe i køkkenet. Og over spisebord i stue. Små glade farver op mod de geometrisk farvede vægge.

Og resten af pengene. De skulle investeres i fritidshuse til udlejning. Sommer huse på vestkysten. Der skulle indrettes hyggeligt og praktisk nemt. Med vaskemaskine og tumbler. Antennestik. Internet forbindelse. Men ingen TV eller PC. Det vil bare lokke indbrudstyve til. Men en tilkoblingsmulighed for de der selv medbringer eller lejer noget udstyr. Udstyret med vaskbart sengetøj – dyner, puder, betræk. Så de selv kan vakse efter behov. Håndklæder og hvad der ellers hører til. Få et udlejningsfirma til at stå for udlejningen. Og et hjemmeservicefirma til at stå for rengøring og løbende vedligehold.

Måske en ferielejlighed i Berlin. Også til eget brug. En i Rom måske. Også til eget brug. Og udlejning.

Så var pengene anbragt i noget fast, der kan bære sig selv. Og hvis det skulle køre skævt, så kunne det jo sælges igen. Købe mens markedet er billigt for køb – og måske komme af med det igen. Hvis der bliver bekneb med penge til eget forbrug.

Så det handler mest om at sikre mig selv. Praktisk. Og få trygheden ved ikke at komme til at mangel penge i fremtiden. At være sikret.

Og ellers få det lidt praktisk lettere med lidt ekstra plads – og praktisk aflastning i hverdagen.

Det handler ikke om at komme til at leve et liv i luksus. Men om at være sikret.

Hvor ville det være skønt at være rig…

Rigdom giver tryghed…

Og jeg skulle nok finde ud af at få pengene anbragt, så de ikke bare blev væk – ved nogle uheldige investeringer. Det ville være en satsning på det nogenlunde sikre. Så hvis der endelig skulle være tab, så ville det ikke være så stort, at jeg kom til at miste det hele. Og den sikkerhed og tryghed, der ville være ved at være rig.

Men bortset fra det. Så er det ikke luksuslivet, jeg kunne drømme om. Men det økonomisk ubekymrede liv.

Rart at få det på plads. Så jeg har det helt fint med det “jævne” liv. Bare ikke alt for skrabet på kanten…

Og jeg vil såmænd også have det helt fint med at vinde den store gevinst. Den med at det skulle være ubehageligt lige pludselig at vinde en masse penge, fordi det næsten kunne blive for mange. Det er heller ikke noget problem :)

Rart med en drøm engang imellem. Det gør ikke så meget, at drømme lidt engang imellem. Få lidt under vingerne – tænke nogle tanker ud af nogle tangenter. Få tankerne i andre baner.

Og tankerne om at kunne indrette en lækker lejlighed – og nogle feriehuse – var rare tanker. Rigtig lege med mulighederne for at gøre rummene praktiske og rare at være i. Det kunne være rart…

Helt nede på jorden i den materielle verden. Et helt andet liv…

Hvor ville det være skønt at være rig :)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>