Ullas cirkler…

|

…hverdagsliv og refleksioner…

Et sygt behandlingsområde!

oktober 31st, 2012 at 17:04

Uanset hvor man vender sig hen indenfor diabetesområdet, så ramler man ind i den samme lavsporede perfektionistiske effektiviseringstanke på det lavpraktiske plan.

Den idiotiske kommentar til min vandrejournal på diabeteschatten (» Min behandling – og den selvstyrende borgers vandrejournal…).

Det kommentaren gik på, var at min omregningsfaktor på 10 til 2, i stedet bør hedde 5 til 1. Så kan det ikke blive mindre. Om du regner med 10 til 2 – eller 5 til 1 – når du laver hovedregning – må da være en smag sag. Det virker fuldstændig idiotisk.

Men bortset fra det, så er det diabetesområdet i en nøddeskal. Lavpraktisk perfektionisme – på andres vegne. Det gælder også behandlerne – og det smitter åbenbart af på målgruppen, der kører videre i den samme rille. Mit håb om at finde nogle sammenhænge hvor niveauet var lidt højere – har indtil videre været forgæves. Der er ikke noget nyt i det. Da jeg i sin tid var med til at starte selvhjælpsgruppe op, da jeg var nykonstateret, var det det samme billede. Gruppen holdt heller ikke så længe. Men det blev hurtigt til noget fnidder om hvis problemer, der var vigtigst – og hvem det var mest synd for.

Det lidt mere overordnede og generelle omkring vilkårene som patient i det gedemarked, der præger det diabetiske behandlingsområde – der kommer du til at lede forgæves. Der er masser af overlevelses-tricks. Men dem har vi jo alle en del af. Eller også får vi det, for ellers kan det ikke lade sig gøre at overleve. Men det med at forsøge at minimere antallet af overlevelsestricks – og gøre det lidt lettere for mennesker at leve med diabetes 1 – det virker udsigtsløst.

Det er forfærdeligt krateragtigt at komme i nærheden af det behandlingsområde.

Helt ned under skrotrillen.

Har i øvrigt fundet en » anden chatside for diabetikere, som måske er bedre? Den er ikke tilknyttet diabetesforeningen. Og det i sig selv er måske meget godt?

Det er jo godt nok med nogle sider, hvor jeg som minimum kan følge lidt med i, hvad der “rører på sig”. Men det skal da meget gerne være noget, der også har et lidt konstruktivt sigte og indhold.

» En sekt?

» Frænde er frænde værst…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>