Ullas cirkler…

|

…hverdagsliv og refleksioner…

Idiotiske trosdiskussioner…

september 16th, 2011 at 16:45

Jeg skulle aldrig ha’ rodet mig ind i alle de idiotiske trosdiskussioner på eftertanke.dk.

Lige nu kan jeg kun ryste lidt på hovedet af mig selv. Det var virkelig dumt. Jeg mener jo det, jeg mener. Hvorfor sætte det på spil – i nogle ligegyldige debatter?

Ja – det har jo irriteret mig med alt den skinhellighed – der præger religiøse mennesker. Alle andre skal altid træde tilbage, hver gang nogen påberåber sig religiøsitet. Deres behov for hensyn, livstro – og så videre – er altid mere eksistentielt og livsvigtigt – end alle andres.

Det er jo noget vrøvl.

Så det var måske mest et opgør mod min egen hensynsbetændelse overfor andres behov for livstro og mening. Så jeg kunne få mine egne behov lidt mere i centrum?

Det er lidt pudsigt. For jeg har ikke længere noget behov for at debattere de ting. Det dampede af, samtidig med at jeg fik nok af eftertanke.dk’s debatkultur.

Hvorfor skulle jeg dog forsvare mig selv og mit behov for mening og tro på livet – overfor nogen overhovedet? Ja – det er jo den negative arv, efter det jeg har været udsat for. Men måske det kan få sin ende nu – trods alt?

Jeg har – en underlig oplevelse af – at jeg får mere og mere af mig selv tilbage – jo mere jeg lukker af for at forsvare mit eget ståsted, og være overhensynsfuld overfor andres. Og det er jo netop den underdrejede rille, jeg var kommet til at leve i. Andres behov var langt vigtigere end mine. Det er ulempen ved at være medmenneskelig tolerant.

Der kan ligge en gevinst i at strække våben – og stå af overfor nogle debatter 😆

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>