Ullas cirkler…

|

…hverdagsliv og refleksioner…

En enes død…

september 11th, 2011 at 21:10

Her på 10 års dagen for terrorangrebet på World Trade Center – kan jeg ikke lade være med at tænke på, under hvilke omstændigheder, jeg oplevede det.

Jeg var under systemafstraffelse for ledighed efter hård medfart på en arbejdsplads – og efterfølgende i sundhedsvæsenet. Stemningen fra de konsulenter, der var i det cirkus, var – at de efterfølgende reaktioner der var på arbejdsmarkedet – kunne være en chance for os der var ledige. Jeg fik det dårligt af det. Det var underligt at gå sådan rundt lidt ved siden af sig selv, under pres for at skulle være en grib, der så det positive i noget ganske forfærdeligt – mens resten af verdenssamfundet var i chok. Det var frygteligt.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Det er underligt at se videoklippene fra det menneskeligt forfærdelige terrorangreb – og tænke på den afstumpethed der omgav mig, da det skete.

Ikke så underligt, at jeg havde det rigtig dårligt i den periode.

Der var flere af den slags menneskeligt afstumpede indslag i den sammenhæng. Et af jobsøgningsforslagene var, at vi kiggede dødsannoncer – for der kunne jo være nogle jobmuligheder, der hvor de afdøde havde arbejdet.

Selvfølgelig er der en logik i det. Men det giver mig kvalme, når mennesker så rationelt og bevidst spekulerer i det. Fatter ikke, hvad der foregår i hovedet på mennesker med sådan en gribbe mentalitet. Der er da noget, der hedder basal medmenneskelighed?

Både i det, der sker i verden – men også i den måde, det bliver opfattet på.

Men der er nogen mennesker, der er 100 % blottet for medmenneskelig anstændighed. Jeg ved, det forekommer – blandt andet ved dødsfald, hvor der eventuelt er noget jord eller bebyggelse, som der er nogen, der er meget sultne efter at få fingre i. De kan dårligt vente til begravelsen er overstået, før de begynder at kime de efterladte ned.

Menneskelig kynisme.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>